DUO SYSTEM

DUO SYSTEM

Med DUO-systemet har RAGT taget et vigtigt tiltag inden for konventionel majsdyrkning. 

DUO-systemet er kendt i hele Europa som en kombineret anvendelse af resistente sorter og plantebeskyttelsesmidlet Focus® Ultra.

Ud over den agronomiske fordel giver DUO-sorterne fra RAGT landmændene en enestående mulighed for effektivt at kontrollere besværlige græsser som hanespore, efter fremkomst, på grund af modstandsdygtigheden over for aktiv stoffet cycloxydim.  En "DUO System sort®" er en sort, der har naturligt resistens over for Focus® Ultra.  

Vi ser år efter år at der er et stigende problem med bekæmpelse af hanespore i mange majsmarker, bl.a. på grund af maskiner der kører fra mark til mark og over større arealer samt de generelt ændrede dyrkningsbetingelser som har gjort at græsser som hanespore har spredt sig voldsomt.

Siden december 2015 er det systemiske græsherbicid Focus® Ultra med det aktivstoffet cycloxydim blevet godkendt til de resistente DUO-majssorter fra RAGT.

Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at cycloxydim resistens er en tilfældigt opdaget egenskab, der spontant er opstået i en enkelt majsplante som RAGT nu krydser ind i nye majssorter ved hjælp af konventionel forædling. Da denne resistensegenskab nedarves recessivt, skal begge moderlinjer være udstyret med resistensgenet. Det særligt komplekse og langvarige forædlingsarbejde hos RAGT har givet stabile resistente DUO-majssorter.

 Fordele ved DUO-systemet:

  • Sikkerhed efter fremspiring på grund af fleksibiliteten af sprøjtetidspunktet uanset majsens udviklingsstadie samt vejret på behandlingstidspunktet.
  • Skånsom bekæmpelse af skadelige græsser efter fremkomst indtil majsen lukker.
  • Effektiv kontrol af hanespore og andre græsser efter fremkomsten

 

I Danmark markedsføres majssorten RGT Sphinxx DUO fra foråret 2023